Hienoja sanoja.. eiku..

Olen tässä viikon aikana kerännyt aivoihini hienoja sanoja/tavaroita/esineitä/käsitteitä ja etsinyt niille merkityksiä, todeten, että jos jokaista näitä ihminen tarvitsee nykypäivänä, niin miten sitä on oikeesti selvitty hengissä ennen näiden ilmaantumista hunajaiselle maapallollemme. 

Eli tässä teille, rakkaat lukijani (älkää saako päänsärkyä, niinkuin itse sain vähintään kuustuhatta kertaa kuullessani osan näistä sanoista):

1. HARJOITUSPIKKUHOUSUT

ANTEEKSI MITÄ?! Miten me ihmiset olemme selvinneet sodista ja lapsuusajoista ilman HARJOITUSPIKKUHOUSUJA?! Huomasin siis tämän sanan jossain netin syövereissä ja eka ajatukseni oli, että miten uusavutonta tästä maailmasta yritetään tehdä. Harjoituspikkuhousut ovat siis sellaiset vaipan ja pikkuhousujen välimallit, joiden avulla OPETELLAAN KUIVAKSI. Kuulemma ne ovat paksumpaa kangasta kuin normi pikkuhousut, mutta eivät kuitenkaan ole vaippoja. Mun aivolohkoon ei mahdu tää ajatus ollenkaan. Joko vaippa tai pikkuhousut (koska ne kastuvat kuitenkin ihanien rutkupyllyjemme tuotoksista). Aamen ja anteeks. Ehkä meidän sateenkaaria ulostava ihanuutemmekin tarvitsee moiset sitten aikanaan (tai sitten ei).

2. LOHTURUOKA

"Tämä on syksyn parasta LOHTURUOKAA!" - lukee tähän vuodenaikaan joka mediassa. Hmm.. hieman elän nyt ristiriitaisissa fiiliksissä. Meillehän on myös media tyrkyttänyt sitä ajatusta, että ruokaa ei saisi syödä erilaisiin tunteisiin, etenkään surun tunteeseen (johon ilmeisesti sitä LOHTUruokaakin tarvitaan). Itseäni tämä ristiriita naurattaa erityisen paljon, koska syksyisin syödään lohturuokaa ja joulu se vasta ahdetaankin kaikenlaista kohti napaa ja sitten tulee pyhä TAMMIKUU, kun voi alkaa kesäkuntoon 2058 projektin sadannen kerran elämänsä aikana. Ei sikeli, ihmiset, syödään, kun on nälkä (ja blogia kirjoittaessa voi vetää kahvia liian paljon). 

3. MOVEMBER VS ROOSANAUHA

Älkää pitäkö mua nyt kamalana ihmisenä, tää ajatus on vaan niin outo. Roosanauha-kampanja on todella hieno asia, kerätään rahaa kivoja juttuja myymällä tärkeän asian vuoksi ja arvostan/kannatan/rakastan/leivon/syön/pussaan/ihannoin tätä ajatusta todella ja itsekin osallistun kampanjaan ostamalla tuotteen, jos se on mieleinen. Mutta sitten movember, miehet kasvattaa viikset hyvän asian puolesta. Hauskaa joo, mutta MITÄ HELEVETTIÄ OIKEESTI. Miksi movemberin tilalle ei voi tulla vaikka myytävä Karvanauha, joka olisi tehty miesten lahjoittamista partakarvoista. En tiiä, anteeks tää mun ajatus, mutta en ymmärrä tällä hetkellä tätäkään asiaa. Onneks miun miehellä on aina viikset, joten movember on meillä 24/7. (Btw, se karvanauha ois oikeesti törkeen hieno.)

4. Imetysviikko

Okei, tästä saan kakkamyrskyn (toivon, että päälleni tulee vain tyttöjen kakkaa eli sateenkaaria) aikaiseksi, mutta on ihan pakko. Elämme nyt valtakunnallista imetysviikkoa, jolla on tarkoitus tehdä imettämisestä julkisilla paikoilla täysin fine asia ja silleen.  Minusta on aina ollu ihan fine, jos naiset imettää lastaan missä haluavatkaan, mutta sitä minä en ymmärrä, miksi joka paikassa asiasta jauhetaan ja jos nainen ei halua imettää julkisesti, niin tullaan kysymään "miksi sinun vauvasi syö vessassa kun sinä itsekään et syö?". Joo, en syö vessassa, mutta kenenkään ei sen minun ruokani vuoksi tarvitse olla rinnat paljaana kahvilassa/ravintolassa/puistossa/huoltoasemalla/kissanristiäisissä/keskellä katua vaan minun ruokani tulee lautaselle tarjoiltuna tai vastaavasta esineestä nautittuna. Joo ja kaikki ei osaa sitä superverhoilua tehdä tissinsä ja vauvansa ympärille imetyksen aikana, vaan kokee helpommaksi mennä esim. sinne lukolliseen wc-koppiin imettämään jossa voi paljastaa koko sulonsa verhoitumatta mihinkään riepuun. Paljon hoetaan sitä, miten imetyksen tuntuu kuulua hyvältä sekä imettäjästä että lapsesta, niin, jos äiti ei nauti julki-imetyksestä, niin miksi sitä pitäisi sille tyrkyttää? Ja kerron tämän siis omien kokemuksieni perusteella. Itse en ole julki-imettäjä, vaan mielummin menen sinne wc-koppiin tai vielä kamalampaa: annan korviketta. (Eli lapseni ei tule kiintymään minuun kun saa kerran - kaks kertaa päivässä maitoa muualta kuin minun tissistä.)
Ja vielä tähän loppuun, minusta on todella hienoa, että osa naisista imettää julkisesti ja nauttii siitä ja vauvat on tyytyväisiä. Itse en tee niin, joten toivon, että meitä ei-julki-imettäjiäkin arvostettaisiin samalailla. 


(Kuva by Senja Kulmala, BabyArt Studio)


KIITOS JA ANTEEKS TÄSTÄ. TAAS. 


Kommentit