Leivontaa

Heipähei vaan pitkästä aikaa. 
Tänään ajattelin jakaa Teille, rakkaat lukijat, yhden uuden leivontareseptini, jota testasin tällä viikolla. 
Leipomuksen nimi on: Hyydytetty valkosuklaapiparirahkakakku.



Aineksia tähän tarvihet tämmösiä:

Pohjaksi
n. 100g pipareita murskattuna
ja omenasosetta 2/3 pilttipurkillista (käy muukin hedelmäsose).

Pohjan ainekset pistetään sekoitellen ja sit irtopohjavuokan pohjalle asetat leivinpaperin ja pohjan tasoittelet siihen. 

  

Noniin, sitten kun pohja on paikoillaan niin tarvitset seuraavia aineksia:

2 purkkia maitorahkaa
1 purkki vispikermaa vaahdotettuna
1 levy Pandan valkosuklaapiparilevyä, voi olla myös normaali valkosuklaalevy (tämä pitää sulattaa, mikrossa onnistuu hetki kerrallaan välillä sekoittaen haarukalla)
0,5-1dl sokeria
Vaniljauutetta tai vaniljasokeria maun mukaan
5 liivatelehteä (laita kylmään veteen lillumaan)

Sekoita vaahdotettuun kermaan rahkat, sulatettu valkosuklaa, sokeri ja vaniljauute/-sokeri. Valmista liivatteet: kattilaan 2rkl vettä kiehumaan, vispaa pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada liivatevesi rahkakermahässäkän sekaan samalla vatkaten sähkövatkaimella. Tarkista maku ja lisää sokeria tai vaniljaa jos tuntuu sille. Kun täyte on hyvä, kaada se pohjan päälle ja peitä vuoka esim. Kelmulla ja laita jääkaappiin. Itse teen aina edellisenä iltana tällaiset kakut, että varmasti kerkee hyytyä.




Tarjolle laittaessa kannattaa irroitella reunoilta ensin veitsen avulla ja sit ottaa reunat irti. Koristella voi millä vaan haluaa.

Tässä siis hieman raikkaampi vaihtoehto joulun jälkiruokapöytään. ❄

Kommentit